Μοιάζει με μια κανονική πισίνα αλλά δείτε τι γίνεται όταν υπερχειλίζει… - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Μοιάζει με μια κανονική πισίνα αλλά δείτε τι γίνεται όταν υπερχειλίζει…

Μοιάζει με μια κανονική πισίνα αλλά δείτε τι γίνεται όταν υπερχειλίζει…

Share This


Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να έχουν τη δική τους πισίνα.

Μια μικρή ιδιωτική όαση που μπορεί κανείς να αποδράσει και απλά να επιπλεύσει κάτω από τον ήλιο ή ένα μέρος όπου οι φίλοι και η οικογένεια μπορούν να συγκεντρωθούν για να διασκεδάσουν και να χαλαρώσουν.


Για τους περισσότερους από εμάς, μια πισίνα είναι ευκολότερο να μείνει στη φαντασία μας παρά να γίνει πραγματικότητα.

Και οι πισίνες έχουν τα μειονεκτήματά τους επίσης. Καταλαμβάνουν πολύ χώρο, δεν μοιάζουν πάντα ωραίες αν συγκριθούν με τα τοπία και τη φύση και υπάρχει και το θέμα όλων των χημικών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό τους.

Ευτυχώς, η μπλε λαμπερή επένδυση της πισίνας και το βαρύ χλώριο δεν είναι η μόνη επιλογή όταν πρόκειται για την ενσωμάτωση καταπραϋντικού νερού στο σπίτι σας, ειδικά αν είστε πρόθυμοι να γίνετε λόγο δημιουργικοί.

Μια οικογένεια, στην Ελβετία αποφάσισε πως αν θα αποκτούσαν πισίνα, θα το έκαναν με τον τρόπο τους.

Ο χρήστης VonBubenberg του Reddit μοιράστηκε φωτογραφίες της μετατροπής της αυλής από μια ορθογώνια έκταση με πράσινο, σε μια μαγική ιδιωτική όαση. Όλα αυτά έγιναν χάρης στον δημιουργικό μπαμπά τους που ηγήθηκε του έργου.

Επιπλέον, η πισίνα τους δημιουργήθηκε με φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα φιλτραρίσματος και καθαρισμού ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν χημικές ουσίες.

Δείτε παρακάτω την απίστευτη πισίνα και θα θέλετε να κάνετε και εσείς μια βουτιά.



Το 2011, ξεκίνησαν οι εργασίες και η αυλή δεν έμοιαζε καλή.

Το πρώτο βήμα ήταν ο σχεδιασμός του μέρους όπου θα γίνει η πισίνα, η οποία έγινε ώστε να μοιάζει με φυσική λίμνη.

Το μαύρο σκιαγραφημένο ορθογώνιο θα είναι η βαθύτερη περιοχή κολύμβησης ενώ το καμπυλωτό λευκό περίγραμμα θα είναι η ρηχές άκρες.

Μοιάζει κάπως μπερδεμένο αλλά μην ανησυχείτε. Θα έχει νόημα σε λίγο.  



Το επόμενο βήμα ήταν το σκάψιμο. Δεν υπήρχε επιστροφή μετά από αυτό.



Καθώς το κατώφλι σκάφτηκε, τοποθετήθηκαν κανάλια και σωληνώσεις για το νερό που θα τρέχει μέσα από το σύστημα φίλτρου, το οποίο θα στεγάζετε στο γκαράζ.

Επίσης, δείτε το πανέμορφο δωμάτιο με τους γυάλινους τοίχους.



Όταν ολοκληρώθηκε η ανασκαφή, οι περιοχές επενδύθηκαν με τσόχα. Όπως μπορείτε να δείτε, καταλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος αυτού του τμήματος της αυλής τους.

Στη συνέχεια, μια επένδυση προστέθηκε στην κορυφή για να κρατήσει το νερό μακριά από το έδαφος. Ο πατέρας του VonBubenberg παράγγειλε υλικά από τη Γερμανία.



Προφανώς, υπάρχει μια μεγάλη online κοινότητα με πισίνες και λίμνες DIY για τους λάτρεις.



Έπειτα, ήταν η ώρα να γεμίσει η πισίνα με πέτρες και χαλίκια, κάτι που δεν ήταν έυκολη υπόθεση.

«Ήμασταν 5 άνδρες και εργαζόμασταν περίπου 8 ώρες για να χτίσουμε τα τείχη της λίμνης. Κουραστήκαμε μέχρι θανάτου ως το ηλιοβασίλεμα.» είπε ο Von Bubenberg.

Μετά τους τοίχους, έπρεπε να γίνει το πάτωμα.



Και τότε η λίμνη γέμισε. Αλλά δεν πρόκειται μόνο για αυτό το στενό ορθογώνιο…



Αντιθέτως, το νερό μπορεί να ανέβει πάνω από την κορυφή των τοίχων, δημιουργώντας μια φυσική όψη ρηχής λίμνης, όπου οι άνθρωποι μπορούν να πατήσουν για να δροσίσουν τα πόδια τους αν δεν θέλουν να μπουν στο βαθύτερο μέρος της πισίνας.



Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το έργο αυτό πήρε πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί (πάνω από 1 χρόνο) και έτσι, κατά τη διάρκεια του χειμώνα η κατασκευή έπρεπε να σταματήσει.

Αυτό δεν σταμάτησε την τολμηρή γάτα της οικογένειας από το να εξερευνήσει την παγωμένη λίμνη.



Αντί να χρησιμοποιήσουν ένα παραδοσιακό σύστημα φιλτραρίσματος νερού, το νερό για τη λίμνη και το κολύμπι φιλτράρεται μέσω αυτών των κάδων στο γκαράζ.

Το νερό περνά μέσα από μια σειρά με όλο και λεπτότερα υλικά, από χαλίκι σε αφρό μέχρι να αντληθεί μέσα στη λίμνη.

Επιπλέον, το νερό επεξεργάζεται με υπεριώδες φως και μια φιλική προς το περιβάλλον ένωση που αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων και αλγών.



Φώτα εγκαταστάθηκαν στο βαθύτερο μέρος της πισίνας.

Προστέθηκαν μερικά διακοσμητικά επιπλέοντα ξύλα, καθώς και ένα μικρό σιντριβάνι. Μπορείτε να το δείτε στην άκρη δεξιά.

Το σιντριβάνι δεν είναι μόνο ευχάριστο αλλά κρατά το νερό σε κίνηση και αποτρέπει τη στασιμότητα.



Έως την άνοιξη του 2012 ορισμένα φυτά είχαν αρχίσει να φυτρώνουν στη λίμνη και ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η δεύτερη φάση.

Μετά από όλα αυτά, είναι ωραίο να έχεις μια όμορφη λίμνη αλλά χρειάζεσαι και ένα μέρος να καθίσεις και να την απολαύσεις.



Το επόμενο μέρος της ανακαίνισης της αυλής ήταν να χτιστεί μια κυκλική κατασκευή που θα αφήσει την οικογένεια να καθίσει και να κοιτά το νερό.



Η κατασκευή είναι κατά μήκος 3 πλευρών της λίμνης, ώστε να υπάρχει αρκετό μέρος για να καθίσουν.



Μοιάζει με ένα υπέροχο μέρος για πάρτι ή απλά για να περάσουν το χρόνο τους τις καλοκαιρινές ημέρες παρέα με ένα καλό βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages