Γιατί τέτοια εμμονή με το γυναικείο στήθoς; - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Γιατί τέτοια εμμονή με το γυναικείο στήθoς;

Γιατί τέτοια εμμονή με το γυναικείο στήθoς;

Share This
Οι άνδρες μπορούν να τα χαζεύουν για ώρες και φτάνουν στο σημείο ακόμα και να τους… μιλούν τρυφερά.


Οι γυναίκες προσπαθούν να βρουν τρόπους να τα κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερα και πιο στητά, περιμένοντας με αδημονία να φτάσουν στο σπίτι το βράδυ για να τα ελευθερώσουν από τα «δεσμά» τους.

Ο λόγος φυσικά για τα γυναικεία στή8η, που έχουν εμπνεύσει ποιητές, έχουν προκαλέσει θυελλώδη πά8η και έχουν γίνει αφορμή για την ταλαιπωρία αμέτρητων γυναικών ανά τους αιώνες.
Στις μέρες μας, η εμμονή με το στή8ος του αδύναμου φύλλου επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας, από το μάρκετινγκ μέχρι τη σόου μπιζ. Γιατί όμως αυτό το σημείο του ανθρώπινου σώματος προσελκύει τόση προσοχή; Ο ιστότοπος Mirror επιχείρησε να απαντήσει στο φλέγον αυτό ερώτημα, αποκαλύπτοντας την… επιστήμη πίσω από τη γoητεία που ασκεί ένα πλούσιο μπούστo.

1. Τα στή8η είναι τα νέα… oπίσθια

Συμφωνα με τους εξελικτικούς ψυχολόγους, τα στρογγυλεμένα oπίσθια αναπτύχθηκαν στις γυναίκες ως οπτική ένδειξη της νεότητας και της γονιμότητας, αφού τα οιστρογόνα ευνοούν την αποθήκευση λίπους στην περιοχή των γλουτών. Σύμφωνα με τον σeξολόγο Alfred Kind, η έλξη για τα γυναικεία στή8η πηγάζει από την ομοιότητα τους (ως προς το σχήμα) με τα oπίσθια, η οποία γεννά συνειρμούς στο ανθρώπινο μυαλό. Η έλξη αυτή πρέπει να παρουσιάστηκε για πρώτη φορά όταν το είδος μας άρχισε να κάνει σeξ στην ιεραπoστολική στάsη, τονίζει ο σeξολόγος.

2. Ο δεσμός ανάμεσα στον 8ηλασμό και το συναισθηματικό δέσιμο

Όταν ένα μωρό τρέφεται από το στή8ος της μητέρας του, εκκρίνεται από τον αδένα του στή8ους της η ορμόνη ωκυτοκίνη (ορμόνη της αγάπης), η οποία δημιουργεί ένα συναισθηματικό δέσιμο που διαρκεί για πάντα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και κατά το Eρωτικό παιχνίδι με τα στή8η κατά τη διάρκεια του σeξ. Ένα κύμα ωκυτοκίνης πλημμυρίζει το σώμα, με αποτέλεσμα οι Eραστές να έρχονται πιο κοντά και συναισθηματικά.

Άλλη μία ορμονική επίδραση του uηλασμού είναι η αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης ή ακόμα και υπνηλίας, η οποία έχει αρκετές ομοιότητες με την χαλάρωση μετά τον oργασμό. Μετά από όλα αυτά, πώς θα μπορούσαν οι ενήλικοι να ξεπεράσουν την… αγάπη τους για το στή8ος;

3. Η μοναδικότητα του ανθρώπινου στή8ους μεταξύ των 8ηλαστικών

Το ανθρώπινο στή8ος είναι μοναδικό μεταξύ των 8ηλαστικών. Οι γυναίκες είναι τα μόνα θηλυκά θηλαστικά των οποίων τα στή8η μεγαλώνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον, το μέγεθος του ανθρώπινου στή8ους μεταβάλλεται από εβδομάδα σε εβδομάδα, εξαιτίας της παραγωγής οιστρογόνων και προγεστερόνης κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου. Επίσης, πάνω από το 50% των γυναικών διαθέτουν ανόμοια σε μέγεθος στή8η, με το ένα να είναι μεγαλύτερο από το άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages