"Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία" - To μήνυμα του Τσελέντη μετά τον σεισμό στην Ναύπακτο που προκαλεί πανικό! - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

"Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία" - To μήνυμα του Τσελέντη μετά τον σεισμό στην Ναύπακτο που προκαλεί πανικό!

"Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία" - To μήνυμα του Τσελέντη μετά τον σεισμό στην Ναύπακτο που προκαλεί πανικό!

Share This

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,3 ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν ανάμεσα στο Αντίρριο και στη Ναύπακτο.

Ωστόσο, το Ευρωμεσογειακο Σεισμολογικό κέντρο, "δίνει" το σεισμό με μεγαλύτερο μέγεθος, 4,5 ρίχτερ...

Έγινε στις 14:48 το μεσημέρι και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 11,7 χιλιόμετρα.

Ο χάρτης του σεισμού από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ο χάρτης του σεισμού από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτo
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή και σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός ήταν δυνατός και σύντομος. Συγκεκριμένα, έγινε αισθητός στην Πάτρα, στην Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Τσελέντης: Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία

"Ητανε ένας σεισμος 4,3 Ρίχτερ 3 χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου για αυτό και έγινε πάρα πολύ αισθητός σε περιοχές όπως η Ναύπακτος, ο Άγιος Βασίλειος και το Ρίο. Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό και για αυτό έγινε τόσο έντονα αισθητός.

Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ο κυρίως σεισμός, αλλά δεν αποκλείεται να δώσει και ένα 4,5 Ρίχτερ. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και εννοείται ότι είμαστε όπως πάντα προσεκτικοί" είπε στο Patra News ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages