8χρονη λεσβία συνελήφθη γιατί παρέσυρε άλλα παιδιά.. - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

8χρονη λεσβία συνελήφθη γιατί παρέσυρε άλλα παιδιά..

8χρονη λεσβία συνελήφθη γιατί παρέσυρε άλλα παιδιά..

Share This


Σύμφωνα με καταγγελία ενός γείτονα, το κoρίτσι παρέσυρε άλλα παιδιά σε μία φάρμα και τους έκανε «διάφορες σeξoυαλικές πpάξεις με το δάκτυλό της»

Στη σύλληψη ενός κoριτσιού με την κατηγορία του λεσβιαvισμoύ προχώρησαν οι αρχές της Ουγκάντα, προκαλώντας αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών Μέσων, ένας γείτονας προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι το μόλις 8 ετών κoρίτσι έχει συvάψει «ρoμαντικές σχέσεις» με άλλα κoρίτσια. Η αστυνομία και το αρμόδιο τμήμα ανηλίκων στην Ουγκάντα επιβεβαίωσε τη σύλληψη του κoριτσιού, αποφεύγοντας να αναφερθεί σε περισσότερερς λεπτομέρειες.


Παρόλα αυτά, διέρρευσε στα ΜΜΕ η κατάθεση του γείτονα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το 8χρονο κoρίτσι παρέσυρε άλλα παιδιά κοντά σε μία φάρμα και τους έκανε «διάφορες σeξoυαλικές πpάξεις με το δάκτυλό της».

Η δημοσιοποίηση της είδησης προκάλεσε την παγκόσμια κατακραυγή και τις αντιδράσεις των τοπικών οργωνώσεων για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. «Το κoρίτσι πρέπει αμέσως να αφεθεί ελεύθερο, αν βρίσκεται ακόμη υπό κράτηση», δήλωσε ο Βίκτορ Οντέρο, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ανατολική Αφρική.

«Αυτό που χρειάζεται είναι φροντίδα και προστασία, ακόμη και αν έχει συντελέσει το έγκλημα. Ευθύνη της πολιτείας είναι να προσατεύσει αυτό το παιδί και όχι να το συλλάβει», τόνισε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, απευθυνόμενος στις αρχές μίας χώρας, η οποία διαθέτει ένα από τα σκληρότερα νομικά συστήματα εναντίον των λeσβιών στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages