Στάχτη ξύλινα σπίτια στην παλιά πόλη - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Στάχτη ξύλινα σπίτια στην παλιά πόλη - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας

Στάχτη ξύλινα σπίτια στην παλιά πόλη - Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας

Share This

Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην παλιά πόλη της Λευκάδας οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έκαψε 6 ξύλινες κατοικίες στο κέντρο της πόλης, καθώς και τον ιστορικό κινηματογράφο «Απόλλων», ενώ σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο οι φλόγες απείλησαν και το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού.

Η πυροσβεστική ξεκίνησε τη διαδικασία αποκάθαρσης όπως κάνει γνωστό με tweet του το Πυροσβεστικό Σώμα.
 Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, άγνωστο πως, στο κέντρο της παλιάς πόλης του νησιού. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική που έσπευσε με μεγάλη δύναμη στο σημείο, σε μια προσπάθεια αρχικά να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά και να αποτραπεί μια "μεγάλη καταστροφή".
Αρχικά στο σημείο επιχειρούσαν 20 πυροσβέστες και 8 οχήματα, όμως κρίθηκε αναγκαίο η δύναμη να ενισχυθεί κι έτσι πλέον στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα,1 ομάδα πεζοπόρο, ενώ από αέρος συμμετείχε το πυροσβεστικό ελικόπτερο S-64 Έρισκον.Τα σπίτια που τυλίχθηκαν στις φλόγες, βρίσκονται κοντά στην Δημοτική βιβλιοθήκη, στην πλατεία Μαρκά και είναι ξύλινα σύμφωνα με το lefkadapress, από όπου και οι φωτογραφίες.

fotia

fotia1
lefk
Με απόφαση του Μητροπολίτη Λευκάδας, εκκενώθηκε προληπτικά και η εκκλησία της Παναγίας των Ξένων.
Την κoλαση της φωτιάς αποτυπώνουν οι φωτογραφίες του kolivas.de
lefk2
lefk3
lefk4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages