Βραζιλία: 500.000 παιδιά θύματα εκμετάλλευσης – Εννιάχρονα κoρίτσια «πωλούν» το σώμα τους για 1,62 - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Βραζιλία: 500.000 παιδιά θύματα εκμετάλλευσης – Εννιάχρονα κoρίτσια «πωλούν» το σώμα τους για 1,62

Βραζιλία: 500.000 παιδιά θύματα εκμετάλλευσης – Εννιάχρονα κoρίτσια «πωλούν» το σώμα τους για 1,62

Share This

Περίπου 500.000 παιδιά υπολογίζεται ότι πέφτουν κάθε χρόνο θύματα του σeξουαλικού «τουρισμού» στη Βραζιλία που τείνει να γίνει η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που υφίστανται καταστάσεις σeξουαλικής εκμετάλλευσης, στον κόσμο.

«Σε μια στροφή σε έναν από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της Βραζιλίας, μόλις 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ολυμπιακό χωριό του Ρίο ντε Τζανέιρο, κoρίτσια από την ηλικία των εννέα χρόνων, πωλούν το σώμα τους στους οδηγούς φορτηγών για χρήματα».

Έτσι αρχίζει το ρεπορτάζ του αυστραλιανού portal, news.com.au, για την Βραζιλία, που είναι η πρώτη νοτιοαμερικανική χώρα στην οποία διοργανώνονται Ολυμπιακοί Αγώνες.
Έξω από τα γήπεδα του τελευταίου Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην Βραζιλία, 10χρονια κoρίτσια πωλούσαν σeξουαλικές «υπηρεσίες» έναντι 6 ρεάλ, ή αλλιώς 1,62 ευρώ…

Πολλές τέτοιες ιστορίες φέρνει στο φως η Meninadanca, μια οργάνωση που εργάζεται ενάντια στην σeξουαλική και κάθε άλλη εκμετάλλευση των παιδιών, στις πόλεις κατά μήκος της BR-116.

Όταν μια ομάδα ακτιβιστών της Meninadanca πήγε στην απομακρυσμένη πόλη του Candido, η οποία διαπερνάται από την BR-116, ανακάλυψε ότι τα ανήλικα κoρίτσια της περιοχής προσφέρονται συχνά στους άνδρες… ως «βραβεία» κληρώσεων και στοιχημάτων.

Αλλά ακόμη και οι ακτιβιστές έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας τον ψυχολόγο και δημοτικό σύμβουλο, Gleyce Farias, να τους αποκαλύπτει ότι τα παιδιά «απονέμονται» ως «έπαθλα».
Ο ίδιος χρειάστηκε να παρέμβει προκειμένου να αποτρέψει τον γάμο μιας 12χρονης κοπέλας με έναν 60χρονο πλούσιο, για τα χρήματα φυσικά.
«Ένα άλλο 13χρονο κoρίτσι κατέληξε στο νοσοκομείο, λόγω σeξουαλικών βασανιστηρίων. Μας είπε πως από τα 9 της την ανάγκαζαν να βλέπει πορvογραφικές ταινίες, με τους άνδρες να πληρώνουν για να τους αγγίζει».
Πίσω από την διοργάνωση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, κρύβεται η αλήθεια. Φτώχεια, εξαθλίωση, φαβέλες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages