Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί πυροβολούν άοπλο νεαρό και τον «αποτελειώνουν» ενώ κείτεται στο έδαφος - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί πυροβολούν άοπλο νεαρό και τον «αποτελειώνουν» ενώ κείτεται στο έδαφος

Βίντεο σοκ: Αστυνομικοί πυροβολούν άοπλο νεαρό και τον «αποτελειώνουν» ενώ κείτεται στο έδαφος

Share This

Δέχτηκε τέσσερις πυροβολισμούς, τους δύο ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος - Οι γονείς του 19χρονου ζητούν δικαίωση για τον γιο τους.


Μετά τη θύελλα που έχει ξεσπάσει λόγω των αλλεπάλληλων κρουσμάτων «δολοφονιών» αφροαμερικανών νέων από αστυνομικούς της χώρας τους, ένα νέο βίντεο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι η απειρία και η ελλιπής εκπαίδευση των εκπροσώπων του νόμου στις ΗΠΑ έχει και λευκά θύματα.

Στο βίντεο, το οποίο κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ, ο 19χρονος Dylan Noble φαίνεται να βγαίνει από το όχημά του μετά από εντολή των ανδρών στο περιπολικό που τον σταμάτησε. Εμφανώς ταραγμένος, ο νεαρός δείχνει να μην επικοινωνεί με το περιβάλλον, αγνοώντας τις φωνές των αστυνομικών που του ζητούν να πέσει στο έδαφος και να σηκώσει ψηλά τα χέρια. Κάποια στιγμή, όταν ο Noble βάζει το ένα χέρι στην πίσω τσέπη του παντελονιού του (όπου - όπως αποδείχτηκε- δεν υπήρχε κανένα όπλο) δέχεται δύο πυροβολισμούς από έναν αστυνομικό, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Στη συνέχεια, ενώ κείτεται στην άσφαλτο, άλλοι δύο αστυνομικοί τον πυροβολούν, αποτελειώνοντάς τον.Το συμβάν έλαβε χώρα στις 25 Ιουνίου και η αντίδραση των τεσσάρων ανδρών είχε θεωρηθεί από τη διοίκηση της αμερικανικής αστυνομίας ως απόλυτα δικαιολογημένη, δεδομένης της παράξενης συμπεριφοράς του 19χρονου, που έδειχνε να τους προκαλεί να τον πυροβολήσουν. Το γεγονός ότι το θύμα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε αυτοκτονικές τάσεις επιβεβαιώνει το γεγονός ότι, λίγο πριν δεχτεί τους πρώτους πυροβολισμούς, είχε φωνάξει δυνατά «Μισώ τη ζωή μου».

Ωστόσο, παρόλο που οι δύο πρώτοι πυροβολισμοί δύσκολα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, η σημερινή δημοσιοποίηση του βίντεο εγείρει ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον οι δύο επόμενες βολές (οι οποίες στοίχισαν τη ζωή του νεαρού) ήταν όντως απαραίτητες.

Σύμφωνα με τους γονείς του άτυχου νέου, ο χειρισμός της αστυνομίας ήταν εγκληματικός και είχε ως αποτέλεσμα τον αναίτιο θάνατο του παιδιού τους, το οποίο δεν είχε δώσει ποτέ αφορμή με τη συμπεριφορά του. Σύμφωνα με την Independent έχουν ήδη καταθέσει αγωγή εναντίον των τεσσάρων αστυνομικών και δηλώνουν έτοιμοι για δικαστικό αγώνα προκειμένου να δικαιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages