Κάθε πότε το κάνουν οι άντρες και κάθε πότε οι γυναίκες; - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Κάθε πότε το κάνουν οι άντρες και κάθε πότε οι γυναίκες;

Κάθε πότε το κάνουν οι άντρες και κάθε πότε οι γυναίκες;

Share This


Ακόμα και στις μέρες μας, όπου η $εξουαλική απελευθέρωση των τελευταίων γενιών, σε συνδυασμό με την εξάπλωση της πληροφόρησης, της εικόνας και του Διαδικτύου, έχουν σπάσει σχεδόν κάθε «ταμπoύ» γύρω από το σ#ξ και την σ#ξουαλικότητα των ανθρώπων, ο αυvανισμός εξακολουθεί να «κρύβεται κάτω από το χαλάκι» στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρoλογικών Παθήσεων ξεκαθαρίζουν πως ο αυvανισμός, ή αυτoϊκαvοποίηση, είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά, χωρίς ηλικιακά όρια. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, στους άνδρες είναι πιο συχνή συμπεριφορά αυτή στις νεότερες ηλικίες, ενώ οι γυναίκες αυvανίζονται συχνότερα μετά την τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Ενδεικτική εξάλλου είναι έρευνα του πανεπιστημίου του Chicago, η οποία έδειξε ότιτο 85% των ανδρών που ήταν σε μόνιμη σχέση δήλωσε πως αυτoϊκαvοποιoύνταν με το ποσοστό στις γυναίκες να ανέρχεται στο 45%.Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και σχετική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα. Συγκεκριμένα η Mona Chalabi από την ιστοσελίδα συγκέντρωσης στατιστικών FiveThirtyEight ανέλυσε τα δεδομένα από την Εθνική Δημοσκόπηση Σ#ξουαλικής Υγείας και Συμπεριφοράς (NSSHB) του πανεπιστημίου της Ιντιάνα, ώστε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τη συχνότητα και τη διάρκεια της αυτoϊκαvοποίησης σε άνδρες και γυναίκες.

Να σημειωθεί εδώ ότι η δημοσκόπηση NSSHB αφορούσε σε 5.865 Αμερικανούς ηλικίας 14-94 ετών. Η Chalabi κατέγραψε τους αριθμούς για τα δύο φύλα ανά ηλικία.

Όπως προκύπτει οι γυναίκες σε ποσοστό 9% αυτoικαvοποιούνται δυο έως τρεις φορές την εβδομάδα στην ηλικία των 30 – 39 ετών. Αντίστοιχα το ποσοτό των ανδρών της ίδιας ηλικίας που καταφεύγουν σε αυτή την πρακτική αγγίζει το 20.6%!

Δείτε στον πίνακα όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία που προέκυψαν από την βασική ερώτηση που έγινε στους συμμετέχοντες: «Πόσο συχνά αυvανίζεστε;»

αυνανισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages