Απίστευτο: 60χρονη θέλει να γεννήσει το μωρό της νεκρής κόρης της! Δείτε τι απίστευτο συμβαίνει - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Απίστευτο: 60χρονη θέλει να γεννήσει το μωρό της νεκρής κόρης της! Δείτε τι απίστευτο συμβαίνει

Απίστευτο: 60χρονη θέλει να γεννήσει το μωρό της νεκρής κόρης της! Δείτε τι απίστευτο συμβαίνει

Share This

Η μακρά δικαστική μάχη που δίνει μία 60χρονη Βρετανίδα προκειμένου να της αναγνωριστεί το δικαίωμα να κυοφορήσει το μωρό της νεκρής της κόρης, χρησιμοποιώντας τα κατεψυγμένα της ωάρια, μπορεί να έχει τελικά αίσια κατάληξη, αφού η πρόσφατη απόφαση ενός Εφετείου ικαvοποιεί το αίτημά της να επανεξεταστεί η υπόθεσή της από την Αρχή Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Εφετείο στο οποίο είχε προσφύγει η 60χρονη, αναίρεσε την προηγούμενη απόφαση ενός Ανώτατου Δικαστηρίου η οποία απαγόρευε τη μεταφορά των κατεψυγμένων ωαρίων της κόρης της από το βρετανικό νοσοκομείο όπου βρίσκονται αποθηκευμένα σε μία κλινική των ΗΠΑ, ώστε να γίνει η τεχνητή γονιμοποίηση.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η άτυχη κοπέλα αποφάσισε να καταψύξει τα ωάριά της όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του εντέρου σε ηλικία 23 ετών. Σύμφωνα με τους γονείς της, η νεαρή είχε ζητήσει από τη μητέρα της να κυοφορήσει τα παιδιά της, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες να νικήσει την ασθένεια ήταν ελάχιστες.

Δικαίωση για 60χρονη που θέλει να κυοφορήσει το μωρό της νεκρής της κόρης

Δικαίωση για 60χρονη που θέλει να κυοφορήσει το μωρό της νεκρής της κόρης

«Θέλω να μεγαλώσετε εσύ και ο μπαμπάς τα παιδιά μου, θα είναι ασφαλή μαζί σας», είχε πει τότε η 23χρονη στη μητέρα της, όπως ισχυρίζεται σήμερα η ηλικιωμένη γυναίκα.

Πέντε χρόνια μετά, το 2011, η νεαρή έσβησε σε ηλικία 28 ετών και έκτοτε η μητέρα της προσπαθεί να πείσει την Αρχή Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας να εγκρίνει τη μεταφορά των ωαρίων της κοπέλας, την οποία ο οργανισμός αρνείται αφού εκείνη είχε παραλείψει να υπογράψει τη σχετική συγκατάθεση.

Πέρυσι, ένα Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της 60χρονης, ωστόσο την Πέμπτη τρεις δικαστές στο Λονδίνο έδωσαν εντολή να επανεξεταστεί η υπόθεση από την Αρχή, υπογραμμίζοντας ότι, παρόλο που η κοπέλα δεν είχε συμπληρώσει την επίσημη αίτηση, υπάρχουν άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν ποιες ήταν οι προθέσεις της σχετικά με το εν λόγω γενετικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages