Αυτή η μητέρα, άφησε τον πλακούντα στα παιδιά της και θηλάζει ακόμη τον 5 ετών γιο της - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Αυτή η μητέρα, άφησε τον πλακούντα στα παιδιά της και θηλάζει ακόμη τον 5 ετών γιο της

Αυτή η μητέρα, άφησε τον πλακούντα στα παιδιά της και θηλάζει ακόμη τον 5 ετών γιο της

Share This

Η Adele Allen θέλει έναν φυσικό, εναλλακτικό τρόπο ζωής για τα παιδιά της- αλλά ορισμένοι μπορεί να ισχυριστούν ότι οι επιλογές της κάνουν περισσότερο κακό στα παιδιά της παρά καλό.

Για την Adele και το σύζυγό της Matt η έννοια του «φυσικού» τρόπου είναι συνυφασμένη με μια ζωή χωρίς φάρμακα και εμβόλια για αυτούς και τα παιδιά τους.

Τα δύό τους παιδιά Ulysses, 5 ετών και Ostara, 1 έτους γεννήθηκαν φυσιολογικά ενώ οι γονείς τους αποφάσισαν να τα αφήσουν ενωμένα με τον πλακούντα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έκοψαν ποτέ τον ομφάλιο λώρο των παιδιών, αφήνοντάς τον να πέσει φυσικά, όπως κάνουν οι χιμπατζήδες. (Όπως έχει γράψει και σε παλαιότερο άρθρο του ο γυναικολόγος μας «Ως λαογραφικό και μόνο στοιχείο αξίζει να αναφέρουμε τον λεγόμενο τοκετό του λωτού (lotus birth). \

Η συνήθεια αυτή εφαρμόζεται από κάποιους λαούς και συνίσταται στην αρχή της μη απολίνωσης του ομφάλιου λώρου. Στις περιπτώσεις αυτές ο πλακούντας καλύπτεται με διάφορα βότανα, αλλά παραμένει συνδεδεμένος με το νεογνό μέσω του ομφάλιου λώρου μέχρι ο λώρος να αποκολληθεί μόνος του από το νεογνό. Η πρακτική αυτή είναι, ευτυχώς, σπάνια στις αναπτυγμένες χώρες και συνδέεται με σοβαρότατες λοιμώξεις του νεογνού, καθότι ο πλακούντας, ο οποίος σταδιακά αποσυντίθεται απελευθερώνει βλαβερές ουσίες.)

Η Adele μετέφερε και τους δύο πλακούντες σε μια παγωμένη σακούλα μέχρι να πέσουν φυσικά, τοποθετώντας επάνω χοντρό αλάτι και ροδοπέταλα για να καλύψει τη μυρωδιά της σήψης. Χρειάστηκε να περάσουν 6 μέρες μέχρι να πέσει ο ομφάλιος λώρος. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που έκανε μόνο η Adele, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γυναικών που αποφασίζουν να αφήσουν τον πλακούντα ενωμένο με το μικρό τους μέχρις ότου πέσει ο ομφάλιος λώρος φυσικά.

«Το μόνο μέρος που πήγαινα την πρώτη εβδομάδα ήταν το μπάνιο η κουζίνα. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για τη μαμά τις πρώτες μέρες να ξεκουράζεται έχοντας πάντα στο πλευρό της το μικρό της», είπε σε συνέντευξή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages