Μεγάλος μάγκας: Ο Πατρινός που κολύμπησε 1.500 μέτρα για να σώσει μια κοπέλα! - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Μεγάλος μάγκας: Ο Πατρινός που κολύμπησε 1.500 μέτρα για να σώσει μια κοπέλα!

Μεγάλος μάγκας: Ο Πατρινός που κολύμπησε 1.500 μέτρα για να σώσει μια κοπέλα!

Share This

Ένας νέος άνθρωπος κινδύνευε!
Είχε φύγει μακριά από την ακτή, όλα έδειχναν πως τον είχε παρασύρει το ρεύμα και ίσως δεν τα κατάφερνε. Η περιπέτειά του αναδείχθηκε από αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης, όμως η «ιστορία» δεν ήταν ακριβώς… αυτή που γράφτηκε!

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως μία πρωταθλήτριά μας στην πεταλούδα (κολύμβηση) η Στεφανία Μασμανίδη, ήταν εκείνη που έσωσε τον νεαρό.

Οντως η συμβολή της ναυαγοσώστριας ήταν μεγάλη, όμως τον «παρέλαβε» αφού ήδη είχε φθάσει σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακτή.

Ενας άλλος καλογυμνασμένος νεαρός, προπονητής σε ομάδες και δεινός κολυμβητής και ναυαγοσώστης, ο Γρηγόρης Αθανασόπουλος, ήταν αυτός που βοήθησε τον λουόμενο να βγει στην στεριά! Από την ακτή παρατηρούσαν πως το ρεύμα είχε παρασύρει τον νεαρό. Είχε φθάσει σχεδόν στη μέση της διαδρομής Ρίο – Αντίρριο, μπορεί και 1,5 χιλιόμετρο από την στεριά.

Ο Γρηγόρης δίχως να σκεφθεί κάτι άλλο… αποφάσισε να βοηθήσει. Βούτηξε στα νερά, και άρχισε να κολυμπά με κατεύθυνση τον νεαρό που δυσκολευόταν να τα καταφέρει. «Ήταν γερό παιδί, όμως είχε παρασυρθεί από το ρεύμα. Δεν μπορούσε να βγει μόνος του έξω.

Τον βοήθησα να κινηθεί προς την στεριά χωρίς να πηγαίνει «κόντρα» και έτσι μετά από αρκετή ώρα βγήκαμε στην στεριά» μας είπε ο Γρηγόρης Αθανασόπουλος. Λίγα μέτρα πριν την ακτή εμφανίστηκε και η πρωταθλήτρια πεταλούδας η οποία έχει προσληφθεί από γνωστό ξενοδοχείο ως ναυαγοσώστρια εδώ και ένα μήνα, με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη όσων κάνουν μπάνιο στην πισίνα.

Ωστόσο, και εκείνη μόλις πληροφορήθηκε από την παρέα του αγοριού ότι κινδύνευε να πνιγεί, έσπευσε στο σημείο.

grigoris

grigoris athanasopoulos 2

grigoris 3

Σύμφωνα με όσα είπε, «το αγόρι είχε πάθει "βέρτιγκο". Δηλαδή δεν ήξερε πού είναι η στεριά και πού είναι η θάλασσα»! Η Στεφανία Μασμανίδη ειδοποίησε το Λιμενικό. Ηταν εκείνη που έδωσε κατάθεση (μια και είχε παραλάβει τον λουόμενο) οπότε στο δελτίο συμβάντων του Λιμενικού γράφτηκε το όνομά της και όχι αυτό του Γρηγόρη Αθανασόπουλου. Πάντως και οι δύο έχουν εκπαιδευτεί από τον Ερυθρό Σταυρό στη ναυαγοσωστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages