ΣΟΚ: Τα εγκλήματα με δράστες ανήλικους που "πάγωσαν" το Πανελλήνιο! Από τον μικρό Αλέξ, στον 14χρονο Τάσο... - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

ΣΟΚ: Τα εγκλήματα με δράστες ανήλικους που "πάγωσαν" το Πανελλήνιο! Από τον μικρό Αλέξ, στον 14χρονο Τάσο...

ΣΟΚ: Τα εγκλήματα με δράστες ανήλικους που "πάγωσαν" το Πανελλήνιο! Από τον μικρό Αλέξ, στον 14χρονο Τάσο...

Share This

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πανελλήνιο σοκαρισμένο έρχεται αντιμέτωπο με εγκλήματα ανήλικων δολοφόνων.

Διαβάστε αναλυτικά 


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013 - ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Αύγουστος  2013 και το πανελλήνιο σοκάρεται όταν ανασύρονται νεκρά από αρδευτικό κανάλι στην περιοχή Στρέφι Ηλείας δύο παιδιά ηλικίας 4 και 7 ετών. Αποκαλύπτεται ότι δολοφόνος τους είναι ο μόλις 13 χρονων θείος τους.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 1995 - 15ΧΡΟΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΥΣ  ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

Κάποια χρόνια πριν.. 1995 στο Βατάνι Κατερίνης 15χρονος σκοτώνει με απίστευτη αγριότητα τους γονείς του στο σπίτι τους. Το έγκλημα, οι λεπτομέρειες του οποίου μοιάζουν βγαλμένες από τις πιο σκληρές ταινίες βίας, χαρακτηρίστηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Πιερίας ως «πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά».

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2006 - ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞ

Ήταν 3 Φεβρουαρίου του 2006 όταν η εξαφάνιση ενός ανήλικου αγοριού, του Άλεξ, "πάγωνε" το πανελλήνιο και έστρεφε τα βλέμματα στη Βέροια. Το Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης  έκρινε ενόχους πέντε συνομιλήκους του. Η σορός δε βρέθηκε ποτέ.
"Η εγκληματολογική έρευνα είναι πάγια και σταθερή στα αποτελέσματά της τα τελευταία 100 χρόνια και δείχνει συγκεκριμένα ευρήματα αναφορικά με την τέλεση εγκληματικών πράξεων από ανηλίκους και μιλά για συγκεκριμένες προϋποθέσεις που πρέπει να συμπέσουν στον συγκεκριμένο ανήλικο. Ο συνδυασμός φτώχειας, παθολογικού οικογενειακού περιβάλλοντος και έλλειψη ελέγχου των γονιών προς τα παιδιά", τονίζει ο εγκληματολόγος Άγγελος Τσιγκρής.
Οι ανήλικοι δολοφόνοι  συλλαμβάνονται, κρίνονται και υφίστανται τις συνέπειες των σοβαρών τους πράξεων από πολύ μικρή ηλικία. Περνώντας τα χρόνια πως διαμορφώνονται ως προσωπικότητες, πως διαγράφεται το μέλλον τους;
"Τα παιδιά δεν μπορούν να επιστρέψουν εύκολα στον τόπο που έχει συμβεί το περιστατικό. Άρα, τα παιδιά φεύγουν έχοντας την αίσθηση ότι έχουν απορριφθεί από το περιβάλλον και με ένα στοιχείο τιμωρίας που τα κυνηγάει. Κάποια μπορεί με προσπάθεια να ενταχθούν εκ νέου στην κοινωνία κα να μπορέσουν να διαχειριστούν με βοήθεια αυτό το βίωμα που έχουν", τόνισε η ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος, Αλεξάνδρα Καππάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages