Τα φαινόμενα απατούν: Δείτε τι πραγματικά κάνουν τα νεογέννητα τα πρώτα 70 λεπτά της ζωής τους! - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Τα φαινόμενα απατούν: Δείτε τι πραγματικά κάνουν τα νεογέννητα τα πρώτα 70 λεπτά της ζωής τους!

Τα φαινόμενα απατούν: Δείτε τι πραγματικά κάνουν τα νεογέννητα τα πρώτα 70 λεπτά της ζωής τους!

Share This

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να έκανε το μωρό σας στην αίθουσα τοκετού τα πρώτα λεπτά της ζωής του (εκτός από το να δέχεται φιλάκια, να υποβάλλεται σε εξετάσεις και να ποζάρει σε φωτογραφίες);

Το ερώτημα φαίνεται ότι κέντρισε το ενδιαφέρον μιας ομάδας Σουηδών επιστημόνων και αποφάσισαν να κάνουν μια μελέτη. Οι ερευνητές λοιπόν παρακολούθησαν με βίντεο 28 νεογέννητα για να δουν πώς συμπεριφέρονται τα πρώτα 70 λεπτά της ζωής τους. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο Acta Paediatrica και πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Science News.

Ξέρετε τι ονειρεύονται τα μωρά;
Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι οι πρώτες στιγμές ενός νεογέννητου μωρού μοιάζουν με την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ (αλλά με λιγότερα δάκρυα). Το γενικό χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής: το μωρό έρχεται στον κόσμο και αφήνει μια μεγάλη κραυγή (Λεπτό 0), χαλαρώνει για ένα λεπτό στο στήθος σας (Λεπτό 2) τότε ξυπνάει και ανοίγει τα ματάκια του για πρώτη φορά (Λεπτό 2.5). Όταν φτάσει η ώρα του φαγητού αρχίζει να ψάχνει το στήθος σας (Λεπτό 8). Άλλο ένα διάλειμμα για χαλάρωση (Λεπτό 18). Πιο ζωηρό πλέον, αρχίζει πάλι την αναζήτηση τροφής, αυτήν τη φορά ψάχνοντας με επιμονή το στόχο του (Λεπτό 36), μέχρι που επιτέλους βρίσκει τη θηλή σας και ξεκινά το θηλασμό (Λεπτό 62). Με γεμάτη κοιλίτσα πλέον, παίρνει έναν υπνάκο (Λεπτό 70).

Σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορική αναδρομή; Είναι πολύ σημαντικό που κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία να τεκμηριώσουν τα πρώτα λεπτά της ζωής. Ένας Θεός άλλωστε ξέρει πόσες αναμνήσεις έχουν οι μανούλες εκείνες τις απίστευτα ζωντανές αλλά και θολές στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages