Ραγίζουν καρδιές: Τραγικές ιστορίες και μαρτυρίες- σοκ για τα θύματα της πτήσης της EgyptAir - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Ραγίζουν καρδιές: Τραγικές ιστορίες και μαρτυρίες- σοκ για τα θύματα της πτήσης της EgyptAir

Ραγίζουν καρδιές: Τραγικές ιστορίες και μαρτυρίες- σοκ για τα θύματα της πτήσης της EgyptAir

Share This

Στα γραφεία της EgyptAir έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι των επιβαινόντων της μοιραίας πτήσης, που εξαφανίστηκε τα ξημερώματα νότια της Κρήτης.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει φωτογραφίες των συγγενών που ξεσπούν σε λυγμούς περιμένοντας απαντήσεις για τους δικούς τους ανθρώπους.

Στο ξενοδοχείο Mercure κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ έχουν συγκεντρωθεί οι συγγενείς των επιβαινόντων της μοιράιας πτήσης των Αιγυπταικών αερογραμμών.Πηγαινε στο Σουδάν γιατί πέθανε η μητέρα του
«Είχα δύο φίλους στην πτήση. Εμαθα το πρωί τι συνέβη. Μου τηλεφώνησε κάποιος και μου το είπε και ήρθαμε μαζί στο αεροδρόμιο. Αδυνατώ να το πιστέψω» δήλωσε ο Αμπντελαζίζ, ένας από αυτούς που έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο περιμένοντας να μάθουν κάποιο νέο. «Ενας από τους φίλους μου πήγαινε στο Κάιρο για να παντρευτεί. Ενας άλλος πήγαινε στο Σουδάν γιατί η μητέρα του μόλις πέθανε και ταξίδευε μέσω Καΐρου.», προσθέτει ο Αμπντελαζίζ.Παρακαλούσε τον άντρα της να μην πάρει μαζί του την κορη τους
Η Φάτμα, ξαδέρφη ενός εκ των επιβατών δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian: «Ο ξάδερφός μου πήρε την μικρούλα κόρη του μαζί του στο ταξίδι. Είναι νεκροί. Ξέρω ότι είναι νεκροί. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Καμία ελπίδα. Η μητέρα του κοριτσιού του είχε ζητήσει να μην πάρει το κορίτσι μαζί του. Τον εκλιπαρούσε. “Μην την πάρεις μαζί σου” του έλεγε. Ρέπει να είχε προαισθανθεί τι θα συμβεί. Τώρα κλαίει συνέχεια. Είναι σε άσχημη κατάσταση».

Ο 40χρονος γεωλόγος Ρίτσαρντ Οσμάν
Σύμφωνα με τον Βρετανικό τύπο, ανάμεσα στα θύματα πιστεύεται ότι είναι ο 40χρονος γεωλόγος Ρίτσαρντ Οσμάν, πατέρας ενός 2χρονου κοριτσιού, ο οποίος ταξίδευε στο Κάιρο για να εργαστεί σε μια εταιρία εξόρυξης χρυσού.

«Το χειρότερο πράγμα γι' αυτούς τώρα είναι η αβεβαιότητα», δηλώνει στη βρετανική εφημερίδα Telegraph, ο Stéphane Gicquel, επικεφαλής της μ,η κυβερνητικής οργάνωσης Fenvac που προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στους συγγενείς θυμάτων τρομοκρατικής ενέργειας και προσθέτει: «Αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι ακριβώς έχει συμβεί και αυτό είναι εξαιρετικά τραυματικό».

Ο 40χρονος γεωλόγος Ρίτσαρντ Οσμάν

Επέστρεφε στην Αίγυπτο μετά από θεραπεία στο Παρίσι
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένας από τους επιβάτες, επέστρεφε στο Κάιρο μετά από νοσηλεία στο Παρίσι. Ενας άλλος, ήταν σπουδαστής στη γαλλική στρατιωτική ακαδημία Saint-Cyr και επέστρεφε μέσω Καΐρου στην πατρίδα του το Τσαντ για να δει τη μητέρα του.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο Abdulmohsen al-Muteiri, καθηγητής οικονομικών από το Κουβέιτ, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος μετέβαινε στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα για να πάρει μέρος σε τριήμερο οικονομικό συνέδριο.

Ματαίωσε το ταξίδι του την τελευταία στιγμή
Η Ζουλιέτ Μεντέλ, υφυπουργός με ευθύνη να βοηθά θύματα τρομοκρατίας συναντήθηκε στο ξενοδοχείο με συγγενείς και φίλους των επιβαινόντων. «Σκοπός μου είναι να πούμε στους συγγενείες των θυμάτων ότι το κράτος είναι παρών και ότι όλες οι αρχές θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους».

Ενας άνδρας που είχε βγάλει εισιτήριο με την μοιραία πτήση, και ματαίωσε το ταξίδι του την τελευταία στιγμή, δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο BFM: «Είμαι ευτυχής που είμαι ανάμεσά σας. Οταν ξύπνησα το πρωί και άκουσα τις ειδήσεις ένοιωσα πολύ άσχημα», είπε ο επιβάτης που δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages