Το 13χρονο αγόρι, με το κεφάλι που κρέμεται (Photos) - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Το 13χρονο αγόρι, με το κεφάλι που κρέμεται (Photos)

Το 13χρονο αγόρι, με το κεφάλι που κρέμεται (Photos)

Share This

Πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και το κεφάλι του κυριολεκτικά κρέμεται σε γωνία 180 μοιρών, στους ώμους του.


Ο Μαχέντρα Αχιρβάν είναι ένα 13χρονο παιδί που ζει στην Ινδία. Ο μικρούλης πάσχει από συγγενή μυοπάθεια. Το κεφάλι του δεν στηρίζεται στο σβέρκο του, αλλά κρέμεται στους ώμους του.
Η ζωή του είναι μια κόλαση. Τόσο επειδή αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, όσο και επειδή ο κόσμος τον κοιτάζει περίεργα και συχνά πυκνά αλλάζει πεζοδρόμιο όταν τον συναντά.
Οι γιατροί που είχε επισκεφτεί με τη μητέρα του είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά: «Δεν γίνεται τίποτε.», έλεγαν μονότονα στη 36χρονη μητέρα του Σουμίτρα Αχιρβάν. Και δεν ήταν λίγοι. Η οικογένεια Αχιρβάν επισκέφτηκε 50 γιατρούς στην Ινδία για να βελτιώσει με κάποια θεραπεία, ή με κάποιο χειρουργείο τη ζωή του 13χρονου.
Εκεί που είχε χάσει όλες τις ελπίδες στην τελευταία συνάντηση με τον ειδικό χειρουργό σε θέματα νωτιαίου μυελού, τον δρ Κρισνάν, φάνηκε μια αχτίδα φωτός: «Πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση που δεν έχει υψηλά ποσοστά επιτυχίας και μπορεί ο Μαχέντρα να μην ξυπνήσει ποτέ» είπε στους γονείς, αλλά πλέον κανείς δεν έκανε πίσω. Η επέμβαση θα γινόταν.
Η ιστορία του ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας και έφτασε 4.000 μίλια μακριά. Στην Αγγλία: «Ναι μπορώ να κάνω κάτι» είπε η Τζούλια Τζόουνς από το Λίβερπουλ και ξεκίνησε μια εκστρατεία στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συγκεντρωθούν 15.000 ευρώ έτσι ώστε να γίνει η εξαιρετικά επικίνδυνη επέμβαση στο νωτιαίο μυελό του 13χρονου.
Η επέμβαση έγινε και ξεπέρασε τις 10 ώρες. Ο χειρουργός και η εξειδικευμένη ομάδα του αφαίρεσαν μπαίνοντας από τον λαιμό του μικρού, όλα τα κόκαλα και τα αντικατέστησαν με μόσχευμα από τη λεκάνη του. Στη συνέχεια τοποθέτησαν μια λάμα που θα βαστά το λαιμό όρθιο μέχρι να θρέψουν τα μοσχεύματα.
Όλα δείχνουν ότι η επέμβαση είχε επιτυχία. Είναι νωρίς ακόμη αλλά ο δρ Κρισνάν είναι πλέον αισιόδοξος. Μάλιστα κατά τη διάρκεια του εράνου στην Αγγλία και χάρη στη Τζούλια, κάποιος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δώρισε και ένα καινούργιο ηλεκτρικό αναπηρικό καροτσάκι στον μικρούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages