Δύο παιδεpαστές βίαζαν πάνω από 280 παιδιά στο Πακιστάν! - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Δύο παιδεpαστές βίαζαν πάνω από 280 παιδιά στο Πακιστάν!

Δύο παιδεpαστές βίαζαν πάνω από 280 παιδιά στο Πακιστάν!

Share This


Ένα πακιστανικό δικαστήριο επέβαλε την Δευτέρα τις πρώτες ποινές αναφορικά με το σκάνδαλο παιδεpαστίας και βιασμών ανηλίκων που αποκαλύφθηκε πέρσι συγκλονίζοντας τη χώρα, καταδικάζοντας δύο άνδρες σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα παιδεpαστίας με την κατηγορία ότι κακοποιούσαν δεκάδες παιδιά για πολλά χρόνια στην επαρχία Παντζάμπ, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης.

Το σκάνδαλο ξέσπασε πέρσι όταν αποκαλύφθηκαν εκατοντάδες αποτρόπαια βίντεο που γυρίστηκαν από το 2007 και μετά, με «πρωταγωνιστές» τουλάχιστον 280 παιδιά, τα περισσότερα κάτω των 14 ετών, και συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα και την αστυνομία της χώρας. Σύμφωνα δε με ορισμένους ειδικούς αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου» σε ένα φαινόμενο ευρέως διαδεδομένο αλλά ταμπoύ στο Πακιστάν.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, κάτοικοι κατηγόρησαν μια ισχυρή οικογένεια στο χωριό Χουσάιν Χανουάλα ότι χρησιμοποιούσε όπλα, μαχαίρια και τσεκούρια για να εξωθήσει παιδιά – κάποια εκ των οποίων ήταν ηλικίας έως και πέντε ετών – για να συμμετέχουν σε Eρωτικές περιπτύξεις τις οποίες βιντεοσκοπούσε. Στη συνέχεια πωλούσε τα βίντεο ή τα χρησιμοποιούσε για να εκβιάζει τις φτωχές οικογένειές τους.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, οι δράστες εκβίαζαν τους γονείς των θυμάτων τους απειλώντας ότι αν δεν τους έδιναν χρήματα θα πουλούσαν τα βίντεο στην τοπική «αγορά» έναντι 40 ρουπιών (περίπου 30 λεπτά του ευρώ).

Ο δικηγόρος Αντάν Λιάγκατ δήλωσε πως 17 άνθρωποι, εκ των οποίων 14 μέλη της ίδιας οικογένειας, κατηγορούνται για σοδομισμό και εκβιασμό, αναφορικά με την υπόθεση.

«Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, οι κατηγορούμενοι Χασέν Αμίρ και Φαϊζάν Ματζέμπ καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης από ένα δικαστήριο κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Λιάγκατ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Πακιστανοί αξιωματούχοι παραπέμπουν περιστασιακά σημαντικές υποθέσεις για να εκδικαστούν σε ειδικά δικαστήρια κατά της τρομοκρατίας, καθώς τα τακτικά δικαστήρια θεωρούνται αδύναμα στην επιβολή του νόμου, καθώς εύποροι κατηγορούμενοι δωροδοκούν τα μέλη τους για να αποφύγουν πιθανές καταδίκες.

Ο Λιαγκάτ πρόσθεσε πως στον Αμίρ και τον Ματζέμπ επιβλήθηκε επίσης ποινή 300.000 ρουπιών (3.613 ευρώ) για την εμπλοκή τους στις κακοποιήσεις. Ήταν οι πρώτοι κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν σχετικά με το σκάνδαλο.

Ο Αμίρ είναι μέλος ισχυρής οικογένειας, ενώ ο Ματζέμπ είναι φίλος του.

Οι γονείς πολλών παιδιών εμφανίζονται οργισμένοι με τη στάση των αστυνομικών αρχών απέναντι στους ίδιους και τα θύματα των παιδεpαστών, ενώ οι δικηγόροι των θυμάτων κατηγορούν την αστυνομία ότι για χρόνια όχι μόνο έκανε τα στραβά μάτια αλλά κάλυπτε τους δράστες.

Τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους εξαιτίας του σκανδάλου, σε μια χώρα όπου οι αστυνομικοί σπανίως αποτάσσονται.

Πηγή: www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages