Βρετανία: Μητέρες σιδερώνουν το στήθoς των κoριτσιών για να μην πέσουν θύματα σeξουαλικής παρενόχλησης - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Βρετανία: Μητέρες σιδερώνουν το στήθoς των κoριτσιών για να μην πέσουν θύματα σeξουαλικής παρενόχλησης

Βρετανία: Μητέρες σιδερώνουν το στήθoς των κoριτσιών για να μην πέσουν θύματα σeξουαλικής παρενόχλησης

Share This


Αίτημα να χαρακτηριστεί ποινικό αδίκημα ένα βάρβαρο φαινόμενο στη Βρετανία προβάλλει ο Jake Berry, βουλευτής των Συντηρητικών.
Εκατοντάδες μητέρες «σιδερώνουν» το στήθoς των κoριτσιών τους με Kαυτές πέτρες και σφυριά, τελετή που είναι συνηθισμένη σε ορισμένες περιοχές της Αφρικής και τώρα φαίνεται να συμβαίνει και σε αφρικανικές κοινότητες της Βρετανίας.

Η τελετή πρόκειται για το κάψιμο του στήθoυς προτού προλάβει να αναπτυχθεί με πέτρες, σφυριά και σπάτουλες που έχουν θερμανθεί με κάρβουνα, ώστε ένα κoρίτσι να είναι λιγότερο θελκτικό και να μειωθεί η πιθανότητα να μείνει έγκυος, ντροπιάζοντας την οικογένεια. Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι το σιδέρωμα γίνεται συνήθως από τις ίδιες τις μητέρες των παιδιών, που θεωρούν ότι έχουν τις καλύτερες προθέσεις.

Ο βουλευτής Jake Berry σοκαρισμένος από το γεγονός ότι στην τελετή έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 1000 γυναίκες, έφερε το θέμα στη Βουλή. Η έρευνά του έδειξε ότι το 15% των αστυνομικών δυνάμεων δεν είχαν ούτε ακουστά για την υπόθεση, ενώ το 40% των αστυνομικών ζήτησαν βοήθεια στο χειρισμό του θέματος. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό πόσο διαδεδομένη είναι η διαδικασία, καθώς δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία και τα θύματα συνήθως σιωπούν.

Σύμφωνα με την καταγγελία μιας γυναίκας στα τοπικά μέσα, η τελετή είναι πολύ επώδυνη για τα κoρίτσια. «Το στήθoς γίνεται αδύναμο, λιώνει και υποχωρεί», εξομολογείται.

Η Margaret Nyuydzewira, ιδρύτρια φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα γυναικεία και παιδικά δικαιώματα χαρακτηρίζει τη διαδικασία τραυματική και βάρβαρη. «Οι μητέρες πράττουν κατά συνείδηση, για να προστατέψουν τις κόρες τους από τη σeξουαλική παρενόχληση. Αυτό όμως δεν ταιριάζει με τα βρετανικά ήθη.», είπε, ζητώντας τη συμβολή της κυβέρνησης στην καταστολή του φαινομένου.

Πηγή: Mirror

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages