Γελούσαν υποτιμητικά μπροστά στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η Αντίδραση του Σκοπού αξίζει Συγχαρητήρια! - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Γελούσαν υποτιμητικά μπροστά στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η Αντίδραση του Σκοπού αξίζει Συγχαρητήρια!

Γελούσαν υποτιμητικά μπροστά στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η Αντίδραση του Σκοπού αξίζει Συγχαρητήρια!

Share This


Όσοι επισκέπτονται το Εθνικό Κοιμητήριο του Arlington καταλαβαίνουν γιατί η επίσκεψη στον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη είναι μια τραγική εμπειρία.

Ο τάφος χτίστηκε μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο για να χωρέσει τα μη αναγνωρισμένα σώματα στρατιωτών, αεροπόρων, πεζοναυτών και ναυτών που πέθαναν στον πόλεμο.

Αμέτρητα σώματα άγνωστων Αμερικανών βρίσκονται μέχρι σήμερα στον τάφο. Όσοι πηγαίνουν στην αλλαγή φρουράς, βλέπουν μια τελετή που τιμά με σεβασμό τους πολεμιστές.

Ανάλογα με την εποχή, ο φύλακας αλλάζει κάθε μισή ή μία ώρα, βεβαιώνοντας ότι ένας στρατιώτης προσέχει συνεχώς τον τάφο, ακόμα και όταν το νεκροταφείο είναι κλειστό.

Η αλλαγή φρουράς είναι ιερή και για το στρατό αλλά και για τους Αμερικανούς. Όσοι παρευρίσκονται πρέπει να παραμείνουν σιωπηλοί εκτός από

τον στρατιώτη που φεύγει και λέει: “Το πόστο και οι εντολές παραμένουν σύμφωνα με τις οδηγίες” και τον επόμενο που λέει: “Οι εντολές είναι γνωστές”.

Τι συμβαίνει όταν κάποιοι τουρίστες δεν σέβονται την τελετή; Αν και οι στρατιώτες έχουν ειδικές εντολές να μην μιλάνε κατά τη διάρκεια της τελετής, ένας στρατιώτης αρνείται να αφήσει τους αγενείς τουρίστες να χαλάσουν την ιερή τελετή με το ενοχλητικό τους γέλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages