Ελληνίδα ηθοποιός φιλοξενεί ΑΝΤΡΕΣ Σύριους και όχι Γυναικόπαιδα...!! - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Ελληνίδα ηθοποιός φιλοξενεί ΑΝΤΡΕΣ Σύριους και όχι Γυναικόπαιδα...!!

Ελληνίδα ηθοποιός φιλοξενεί ΑΝΤΡΕΣ Σύριους και όχι Γυναικόπαιδα...!!

Share This


Εδώ και ενάμιση μήνα η Δώρα Χρυσικού φιλοξενεί στο σπίτι της δύο πρόσφυγες, τον 25χρονο Χασάν από τη Συρία και τον 19χρονο Ραμί από το Αφγανιστάν, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται ως εθελόντρια στην πέτρινη αποθήκη, στο λιμάνι του Πειραιά.


Η ίδια φωτογραφίζεται για πρώτη φορά μαζί τους στο σπίτι της -με τη συγκατάθεσή τους, φυσικά- εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να το κάνει και αποκαλύπτει τις απειλές που έχει δεχτεί για τη ζωή της μετά από τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που χαίρεσαι πολύ για τους φίλους σου και είσαι περήφανος για τις πράξεις τους. Ναι, η Δώρα είναι από εκείνες τις φιλίες που κάνεις μέσα στη δουλειά και που μπορεί να μη μιλάς συχνά αλλά πάντα θα αγαπιέσαι… Έχοντας μια πορεία στο χώρο που πολλοί θα ζήλευαν, καθώς στα 14 της έπαιξε σε ταινία του Αγγελόπουλου, δεν διστάζει το πρωί να δουλεύει στο φαρμακείο της μητέρας της, το βράδυ να παίζει για δεύτερη χρονιά στις “Μικρές Ιστορίες Φόνων” στο “Vault” και όλον τον υπόλοιπο χρόνο της να τον περνάει στο λιμάνι του Πειραιά.


Γιατί πήρες την απόφαση να μιλήσεις;
Έγινε μετά από μεγάλη σκέψη γιατί είδα ότι προς τα έξω βγαίνουν μόνο τα κακώς κείμενα του λιμανιού -αναφέρομαι στις συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Αφγανών- και όχι η καθημερινότητα που ζούμε εμείς τόσο καιρό που είναι και εύρυθμη και γλυκιά. Έτσι θέλησα να πω τη δική μου ιστορία για να διώξω το φόβο και να δώσω μια άλλη οπτική του πώς είναι η συμβίωσή μας με τους πρόσφυγες. Και, βέβαια, να παρακινήσω όσους ενδεχομένως μπορεί να το είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να το κάνουν. Γιατί φυσικά δεν το έκανα ούτε για να διαφημίσω τον εαυτό μου, ούτε καν την δράση μου.

Υπήρξαν εμπόδια στο να μην το κάνεις;
Από την αρχή είχα δηλώσει την επιθυμία να φιλοξενήσω κόσμο. Ο λόγος, όμως, που επέλεξα τα παιδιά ήταν αφενός γιατί τα γνώριζα, αφού έκανα τις βραδινές βάρδιες, και αφετέρου -και πάρα πολύ σημαντικός λόγος- επειδή μιλάνε Αγγλικά.

Δεν φοβήθηκες;
Καθόλου, με σέβονται πάρα πολύ κι εμένα και το χώρο τον οποίο ζούνε.

Πού βρίσκεις τους πόρους για να το κάνεις όλο αυτό;
Ας είναι καλά η μαμά μου που μας πήγε και πήραμε έναν σκασμό πράγματα, επίσης με βοήθησαν πολύ τα παιδιά στο θέατρο, έχουμε πάρει και κάποια πράγματα από την Ε1, πήραν ρούχα τα παιδιά από δωρεές. Αλλά είναι αλήθεια ότι όλοι οι αλληλέγγυοι που δραστηριοποιούμαστε έχουμε βγει από τα έξοδα… έξω από το παράθυρο!

Απειλές έχεις δεχτεί;
Ναι, σε εθνικιστικά-φασιστικά σάιτ… Από το ότι θα με βρουν αιμόφυρτη μέχρι του γιατί πήρα άντρες και όχι μια οικογένεια! Τα περισσότερα σχόλια κινούνται στην σφαίρα της σεξουαλικής πείνας και ο Φρόιντ είχε πει ότι ο φασισμός συνδέεται με τη σεξουαλική διαστροφή.

Δεν φοβήθηκες;
Δεν ασχολήθηκα αλλά το έκαναν οι φίλοι μου και η οικογένειά μου και με πήραν πολύ θορυβημένοι και φοβισμένοι λέγοντάς μου “πρόσεχε”! Εγώ, όμως, δεν προκαλώ αλλά φυσικά και θα είμαι στις επάλξεις και θα απαντώ και δεν θα υπάρξει κανένας άνθρωπος που θα με κάνει να φοβηθώ όταν θεωρώ ότι πράττω κατά συνείδηση. Οι απειλές σ’ εμένα δεν πιάνουν… Δεν θα σταματήσω αυτό που κάνω επειδή κάποιος παράφρων και ημίτρελος απείλησε ότι θα με σκοτώσει και θα με δείρει. Εμένα αυτά με πεισμώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages