Άρχισε η κακοκαιρία! Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τις επόμενες ώρες - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Άρχισε η κακοκαιρία! Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Άρχισε η κακοκαιρία! Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Share This


Έντονα φαινόμενα σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα - «Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Θεσσαλία
Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τις 15:00 μετά το μεσημέρι τον Βόλο και την Μαγνησία γενικότερα, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και το χαλάζι - Η πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή (10/4/2016)

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δυο πολύ δυνατές καταιγίδες «χτύπησαν» την πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Η πρώτη καταιγίδα διήρκησε 20 λεπτά, από τις 15:30 μέχρι και τις 15:50 και η δεύτερη που συνοδευόταν από χαλάζι διήρκησε ένα τέταρτο της ώρας.
Προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν, εκτός από τις μεγάλες ποσότητες βρόχινου νερού που μαζεύτηκαν σε ορισμένα σημεία του κέντρου του Βόλου, αλλά που σύντομα απορροφήθηκαν από το αποχετευτικό δίκτυο.

Παρ' όλη την κακοκαιρία η θερμοκρασία στον Βόλο, παραμένει στους 22 βαθμούς. Άλλες ζημιές δεν αναφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.
Ο καιρός την Κυριακή (10/4/2016)
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν θα αναπτυχθούν στην Αττική με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου.
Βροχερός θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τις βροχές και τις καταιγίδες να είναι ισχυρές κυρίως κατά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 13 και 20 βαθμών κελσίου.
Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνα στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου κυρίως το βράδυ.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, οι όποιοι βαθμιαία από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια δυτικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages