Που «καρφώνουν» το βλέμμα τους οι άνδρες όταν κοιτάζουν μια γυναίκα - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

Που «καρφώνουν» το βλέμμα τους οι άνδρες όταν κοιτάζουν μια γυναίκα

Που «καρφώνουν» το βλέμμα τους οι άνδρες όταν κοιτάζουν μια γυναίκα

Share This


Άλλη μια έρευνα, από τη Νέα Ζηλανδία αυτή τη φορά, έρχεται να να επιβεβαιώσει ότι ένα από τα αγαπημένα σημεία του γυναικείου σώματος για τους άνδρες, είναι το στήθoς.

Αυτό βέβαια όλοι το γνωρίζουν, σύμφωνα με την έρευνα, όμως, περίπου οι μισοί άνδρες (47 %) ασυναίσθητα κοιτάζουν το μπoύστο μιας γυναίκας, πριν καν δουν το πρόσωπό της ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός της.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη να εξετάσουν έξι εικόνες με την ίδια γυναίκα. Σε όλες τις εικόνες το πρόσωπο της γυναίκας ήταν το ίδιο. Αυτό που άλλαζε με ψηφιακή επεξεργασία ήταν το μέγεθος του στήθους, της μέσης και της περιφέρειάς της.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε σε ποιο σημείο του γυναικείου σώματος ο κάθε άνδρας κοίταξε πρώτα και πόση ακριβώς ώρα διήρκεσε το βλέμμα του, χρησιμοποιώντας κάμερες και καθρέπτες, που κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών του.

Αυτό που διαπιστώθηκε είναι ότι το στήθoς ήταν με διαφορά πρώτο στις προτιμήσεις των ανδρών. Όχι μόνο ήταν το πρώτο που κοίταξαν αλλά το χάζευαν για περισσότερη ώρα σε σύγκριση με τα άλλα μέρη του γυναικείου σώματος.

staring-at-boobs

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σε ποσοστό 47% το βλέμμα των ανδρών πέφτει πρώτα στο στήθoς μιας γυναίκας, ένας στους τρεις κοιτάζει αρχικά τη μέση και την περιφέρειά της και ποσοστό χαμηλότερο του 20 % βλέπει πρώτα το πρόσωπό της.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι ελάχιστα ανδρικά βλέμματα στράφηκαν στα χέρια και στα πόδια της γυναίκας. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες άρχισαν να χαζεύουν τα γυναικεία χαρίσματα μέσα σε 0,2 δευτερόλεπτα.

Τι γίνεται όμως με τα oπίσθια; Ίσως τα αποτελέσματα της μελέτης να ήταν διαφορετικά , υποστηρίζουν ορισμένοι, αν οι άνδρες δεν κοιτούσαν μόνο από μπροστά την εικόνα της γυναικείας φιγούρας αλλά είχαν οπτική επαφή με όλα τα “προσόντα” της συγκεκριμένης γυναίκας.

Από τη μελέτη προέκυψε πάντως ότι το μέγεθος του στήθoυς μιας γυναίκας δε φαίνεται να παίζει ιδιαίτερο ρόλο για τους άνδρες.

Αν και πιθανότατα κάποιοι θα ομολογούσαν ότι θα προτιμούσαν το πλούσιο μπoύστο, κάτι που συνδέεται και με εξελικτικούς λόγους (το μεγάλο στήθος και η λεπτή μέση έχουν συσχετιστεί με υψηλότερα επίπεδα γονιμότητας), σε γενικές γραμμές οι άνδρες κοιτάζουν το γυναικείο στήθoς, επειδή απλά είναι αισθητικά ευχάριστο, ανεξάρτητα από το μέγεθός του.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι γυναίκες έχουν δίκιο όταν παραπονιούνται ότι οι άνδρες δεν τις “κοιτάζουν στα μάτια”.

Πηγή: www.tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages