ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤPΑΓΟΥΔΙ!! Δυστυχώς ΕΣΒΗΣΕ ο πασίγνωστος έλληνας… - PISTEPSETO

Ότι καλύτερο...

Post Top Ad

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤPΑΓΟΥΔΙ!! Δυστυχώς ΕΣΒΗΣΕ ο πασίγνωστος έλληνας…

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤPΑΓΟΥΔΙ!! Δυστυχώς ΕΣΒΗΣΕ ο πασίγνωστος έλληνας…

Share This

ΣΟΒΑΡΗ απώλεια στο ελληνικό τραγούδι.

Άνθρωπος παθιασμένος, ταλαντούχος, πνεύμα ανήσυχο που δεν σταμάτησε να γράφει στίχους ακόμα
και μέσα από την απομόνωση της Εθνικής

Αντίστασης, ο θάνατος του χθες το βράδυ δυστυχώς κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ελληνική μουσική.

Συνεργάστηκε με τους περισσότερους από τους κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ αυτών ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Μαρκόπουλος κ.α.Ταλαιπωρημένος από το βαρύ εγκεφαλικό που είχε πάθει τον τελευταίο καιρό, ο Κώστας Βίρβος άφησε χθες το βράδυ την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο και μαζί με αυτόν ταξιδεύουν όλες οι μεγάλες επιτυχίες του που ακόμα και σήμερα ακούγονται από τα ραδιόφωνα και λατρεύονται ξανά από τις νέες γενιές.

Το πρώτο του τραγούδι που κυκλοφόρησε με το όνομά του ήταν το «Να το βρεις από άλλη» (1948), σε μουσική Απόστολου Καλδάρα με ερμηνευτές τη Σούλα Καλφοπούλου και τον Μάρκο Βαμβακάρη. Από τότε ακολούθησαν μεγάλες στιγμές: «Το καράβι», «Το κουρασμένο βήμα σου», «Μια παλιά ιστορία», «Της γερακίνας γιος», «Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη» κ.ά.


Πέρασε και στους ολοκληρωμένους κύκλους τραγουδιών: «Καταχνιά» σε μουσική Χρήστου Λεοντή, «Θεσσαλικός κύκλος » σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, «Θάλασσα, πικροθάλασσα» σε μουσική Μίμη Πλέσσα, «Α-Ω» σε μουσική Γρηγόρη Μπιθικώτση κ.ά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Pages